• Letný tábor/Rákóczi tábor

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Letný tábor/Rákóczi tábor.

            Vďaka stredoškolskému kempu Rákócziho asociácie sa na majstrovstvách sveta v atletike zúčastní okrem iných aj 430 maďarských mladíkov zo Slovenska, Vojvodiny, Maďarska, Českej republiky, Kanady, Peru, Brazílie a Argentíny. Aj naši gymnazisti tam boli!

            Többek között az Atlétikai Világbajnokságon is részt vehet 430 felvidéki, vajdasági, magyarországi, csehországi, kanadai, perui, brazíliai és argentínai magyar fiatal a Rákóczi Szövetség középiskolás táborának köszönhetően. Gimiseink is ott voltak!

          • Školenie učiteľov/Tanár-továbbképzés

          • Pán učiteľ Soóky sa tiež vzdelával v lete vďaka projektu Erasmus+ Zdokonaľme sa!, no on v Potrugalsku. Jeho kurz bol zameraný na zostavenie, spojazdenie, tlač a údržbu jednoduchej 3D tlačiarne, ktorý na konci kurzu si mohol zobrať domov. Počas školenia navštívili obec Cascais, kde popozerali rôzne múzeá:  Museu de Vila (múzeum obci), Museu Condes de Castro Guimarães (zbierka umenia, kusy indo-portugalského nábytku, prehistorické archeologické nálezy a knižnicu). V záver dňa videli Cabo da Roca – najzápadnejší bod Európy.

            Soóky tanár úr szintén az Erasmus+ Zdokonaľme sa! projektnek köszönhetően képezte magát a nyáron, de ő Potrugáliában volt. Az ő tanfolyama egy egyszerű 3D nyomtató beállítására, működtetésére, nyomtatására és karbantartására összpontosított, amelyet a tanfolyam végén hazavihetett. A képzés során ellátogattak Cascais településre, ahol különböző múzeumokat tekintettek meg:  Museu de Vila (a falu múzeuma), Museu Condes de Castro Guimarães (művészeti gyűjtemény, indo-portugál bútorok darabjai, őskori régészeti leletek és egy könyvtár). A nap végén megnézték a Cabo da Roca-t - Európa legnyugatibb pontját.

          • Teambuilding učiteľov/Tanárok csapatépítője

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Teambuilding učiteľov/Tanárok csapatépítője.

            Naši učitelia sa aj v lete vzdelávali. Vďaka Erasmus+ projektu s názvom Zdokonaľme sa! tri naše učiteľky sa zúčastnili kurzu o inakosti, o podpore rôznorodosti v škole a o technikách, ako zvládať šikanovanie. Okrem školenia sa zúčastnili aj rôznych exkurzií a aspoň čiastočne spoznali krásy španielskeho ostrova Tenerife.

            Tanáraink a nyáron is továbbképzésen vettek részt. Az Erasmus+ programnak köszönhetően három tanárunk vett részt a másságról, az iskolai sokszínűség előmozdításáról és a zaklatás kezelésének technikáiról szóló tanfolyamon. A képzés mellett különböző kirándulásokon is részt vettek, és legalább részben megtapasztalták a spanyolországi Tenerife szigetének szépségét.

          • Rodinný deň/Családi nap

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rodinný deň/Családi nap.

            Dnešný predposledný deň v školskom roku bol venovaný žiakom: Tamara Petrovics a Máté Alexovič referovali o svojej dlhodobej mobilite (Tamara bola v Nemeckom Freiburgu, Máté v Ŕskom Kilkee), potom sme sa už tradične zahrali hru Chaos, kým zástupcovia jednolivých tried navarili perfektný guláš, z ktorého sme sa všetci dosýta najedli. Skvelé ukončenie roka!

            A mai napot, a tanév utolsó előtti napját diákjainknak szenteltük: Petrovics Tamara és Alexovič Máté beszámoltak hosszú távú mobilitásukról (Tamara a németországi Freiburgban, Máté az írországi Kilkee-ben volt, mindketten 3-3 hónapig), majd hagyományosan a Káosz játékot játszottuk, miközben az egyes osztályok képviselői tökéletes gulyást főztek, amit mindannyian jóízűen elfogyasztottunk. Remek évzáró volt!

          • Súťaž Tompa/Vetélkedő

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž Tompa/Vetélkedő.

            Virág Zsapka (II. A) získala striebornú medailu v celoštátnom kole recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy Tompa Mihálya a umiestnila sa na 4. mieste. Gratulujeme! 

            Zsapka Virág (II. A) a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos fordulójában ezüst sávos minősítést szerzett, a 4. helyen végzett. Gratulálunk!

          • Európska značka kvality/Európai minősítés

          • S hrdosťou oznamujeme, že sme získali prestížnu európsku značku kvality za náš projekt Erasmus+ realizovaný prostredníctvom Twinspace. Spolu s Bulharskom, Španielskom, Talianskom, Lotyšskom a Portugalskom sme zapojili niekoľko subjektov, rozvíjali a podporovali zručnosti 21. storočia. Medzitým vďaka podpore našich učiteľov, žiakov a rodičov získala naša škola titul eTwinningová škola na obdobie 2023-2024.

            Büszkén jelentjük be, hogy megkaptuk a rangos European Quality Label címet Erasmus+ projektünkért, amelyet a Twinspace-en keresztül valósítottunk meg. Bulgáriával, Spanyolországgal, Olaszországgal, Lettországgal és Portugáliával együtt több tantárgyat is bevontunk, fejlesztettük és támogattuk a 21. századi készségeket. Mindeközben iskolánk tanárainak, diákjainak és a szülők támogatásának köszönhetően elnyerte iskolánk az eTwinning School címet a 2023-2024-es időszakra.

          • Juniáles s Erasmom/Juniális az Erasmus-szal

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Juniáles s Erasmom/Juniális az Erasmus-szal.

            Dnes sa v skvelej atmosfére konal Juniáles na Základnej škole Czuczor Gergely, kde aj naša škola mala stánok Erasmus+. Deti za správnu odpoveď na jednu zo 100 otázok o Európskej únii dostali suvenír. Ďakujeme Virág Zsapka (II.A) a Samuel Peternai (I.A) za vedenie besedy.

            Ma kiváló hangulatban Juniálist tartott a Czuczor Gergely Alapiskola, ahol a Pázmány Péter Gimnázium- nak is jutott egy Erasmus+ stand. A gyerekek az Európai Únióval kapcsolatos 100 kérdés egyikére adott helyes válaszért ajándéktárgyat kaptak. Köszönet Zsapka Virágnak (II.A) és Peternai Samunak (I.A) a foglalkozás vezetését.

          • Kalokagatia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kalokagatia.

            Dňa 2. júna 2023 sa družstvo nášho gymnázia zúčastnilo okresnej súťaže v kalokagatii v nasledovnom zložení Lázár Halász, Marek Kecskés, Nándor Blahovics, Emma Dóra Lencse (III A) a Katalin Dobrovodský (II A) skončili na 4. mieste, gratulujeme!

            2023. június 2-án a gimnázium csapata megyei kalolagatia versenyen vett részt a következő felállásban: Halász Lázár (III. A), Lencse Emma Dóra (III. A), Kecskés Marek (III. A), Dobrovodský Katalin (II. A), Blahovics Nándor (III. A) a 4. helyen végeztek, gratulálunk!

          • Súťaž/Verseny

          • Krajská organizácia cestovného ruchu Nitriansky kraj si pre Vás počas leta a jesene pripravila súťaž „Krížom krážom s Nitrianskym pasom“.

            Pozývame Vás zažiť leto plné objavov s naším virtuálnym cestovným pasom.   

            Od júla do októbra si naplánujte spoločné výlety po TOP 30 výletných miestach Nitrianskeho kraja.

            Cestujte po kraji, objavujte jeho prírodné a historické zaujímavosti, skenujte QR kódy, zbierajte body do svojho virtuálneho Nitrianskeho pasu a zapojte sa do súťaže o skvelé ceny.

            Okrem množstva skvelých cien môžete vyhrať aj hlavnú cenu iPhone 14 128 GB.
            Všetky potrebné informácie nájdete na krizomkrajom.sk/sutaz.

            S pozdravom

            Krajská organizácia cestovného ruchu Nitriansky kraj

          • Europe Day III.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Europe Day III..

            Pri príležitosti Dňa Európy sa naši študenti stretli so svojimi dánskymi, španielskymi, talianskymi a rumunskými kolegami v online priestore, aby diskutovali o EU, odpadovom hospodárstve a súvisiacich otázkach.

            #erasmussk #EuropeDay #EPAS #ambasadorskeskoly #epassk #epas2023

            Diákjaink az Európa-nap alkalmából találkoztak dán, spanyol, olasz és román társaikkal az online térben, hogy az EU-róol, hulladékfeldolgozásról és az ezzel kapcsolatos témákról beszélgessenek.

          • Europe Day I.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Europe Day I..

            Každý rok 9. mája oslavujeme Deň Európy, ktorý je zameraný na mier a jednotu v Európe. Tento deň si pripomíname výročie historickej Schumanovej deklarácie. Oslavuje sa v celej Európe rôznymi aktivitami online a na mieste. Naši študenti EPAS navštívili 8. A triedu Základnej školy Czuczor Gergely, aby zorganizovali besedu o krajinách EÚ. Po úvodnom kvíze nasledovalo skupinové lúštenie kódov a všetkým sa podarilo rozlúštiť odkaz: Budujme našu budúcnosť spoločne! Ďakujeme žiakom základnej školy za aktívnu spoluprácu a Zsofii Mátyusovej (I.A) za fotografie.

            #epas2023 #EuropeDay #EuropeDay2023 #AmbasadorskeSkolyEP #ppg #epassk

            Minden évben május 9-én ünnepeljük meg az Európa-napot, mely az európai békét és egységet állítja reflektorfénybe. Ez a nap a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulója. Európaszerte különböző online és helyszíni tevékenységek sokaságával ünneplik e napot. EPAS-os diákjaink a Czuczor Gergely Alapiskola 8.A osztályába látogattak, hogy az EU-s országokról tartsanak foglalkozást. A kezdeti kvíz után csoportos kódfejtés következett, amely üzenetét mindenkinek sikerült megfejtenie: Építsünk együtt a jövőnket! Köszönjük az alapiskola diákjainak az aktív együttműködést, Mátyus Zsófinak (I.A) pedig a fényképeket.

             

          • eTwinning

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album eTwinning.

            Naša škola opäť získala ocenenie Škola eTwinning, a to už po tretíkrát. Toto prestížne ocenenie je prejavom dlhodobej spolupráce učiteľov, žiakov a rodičov školy v oblasti projektového vzdelávania. Ďakujeme! 🥰🙏

            Iskolánk újra, immár 3. alkalommal megkapta a kitüntető eTwinning Iskola címet. E rangos elismerés az iskola tanárainak, diákjainak és szüleinek hosszútávú közös munkáját jelzi a projekt alapú oktatásban. Köszönjük!