• Súťaž Tompa Mihály Vers- és Prózamondó verseny

          •  

            11. marca 2019 sa uskutočnila v novozámockom Csemadoku súťaž v prednese poézie a prózy, Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny. V kategórii prednes poézie žiačka I.A triedy, Adél Benyovszky získala zlaté pásmo a postúpila do krajského kola, Laura Bárcziová I.A získala strieborné pásmo. V kategórii prednes prózy obidve súťažiace, Júlia Szabóová I.A a Kitti Kucmanová II.A získali ocenenie zlaté pásmo a postúpili do krajského kola.

             

            2019. március 11-én zajlott az érsekújvári Csemadok-székházban a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulója, melyen négy diákunk vett részt és szerepelt sikeresen. Vers kategóriában Benyovszky Adél I.A aranysávos, Bárczi  Laura I.A  ezüstsávos minősítést ért el, próza kategóriában mindkét versenyzőnk, Szabó Júlia I.A és Kucman Kitti II.A egyaránt aranysávosként végzett. Aranysávos minősítést elérő vers- és prózamondóink továbbjutottak a kerületi fordulóba.

              

          • eTwinning škola/iskola 2019-2020

          • Gymnázium P. Pázmáňa s vjm je hrdé na získanie titulu eTwinning škola 2019-2020. Na Slovensku 11, v Nitrianskom kraji ako jediná škola propagujeme oblasti ako digitálna prax, e-bezpečnosť, inovatívne a kreatívne prístupy vo vzdelávaní, podpora vzdelávania pedagógov a podpora kolaboratívneho učenia sa žiakov a učiteľov. Titul nie je uznaním práce jednotlivých učiteľov, ale celého eTwinningového tímu na škole.

            A Pázmány Péter Gimnázium büszkén jelenti be, hogy egy két lépésből álló pályázati folyamat eredményeként elnyerte a megtisztelő eTwinning Iskola 2019-2020 címet. Szlovákiában 11 iskola, a nyitrai kerületben egyedüliként vagyunk úttörők olyan területekben mint a digitális gyakorlat az oktatásban,  e-biztonság gyakorlata, innovatív és kreatív folyamatok a tanításban, a pedagógusközösség folyamatos fejlődésének támogatása és tanár-diák együttműködését támogató tanulási folyamatok. A cím nemcsak az iskola tanárainak egyénenkénti elismerése, hanem az egész eTwinning csapat sikereinek elismerése.

             

          • Riaditeľské voľno/Igazgatói szabad

          • Riaditeľka Gymnázia Petra Pázmáňa s vjm udeľuje riaditeľské voľno žiakom I. A a II. A triedy na 12 a 13. marca 2019, žiakom III. A triedy na 13. a 15. marca 2019. Dňa 12. až 15. marca 2019 sa koná písomná forma externej časti maturitnej skúšky a z organizačných dôvodov (nedostatok vyučujúcich) nie je možné zabezpečiť hladký priebeh vzdelávacieho procesu vo všetkých nematurujúcich triedach.

            A Pázmány Péter Gimnázium igazgatósága értesíti a diákokat és törvényes képviselőiket, hogy az írásbeli érettségire való tekintettel igazgatói szabadot hirdet a következőképpen: I.A és II. A-nak március 12. és 13.-ra, III.A-nak március 13. és 15.-re. 

             

             

             

          • Okresné kolo PSR járási forduló

          •  

             

            4. marca 2019 sa konalo na našej škole okresné kolo súťaže Poznaj slovenskú reč. Na 1. mieste sa umiestnila Kiara Gréta Udvardyová (II.A), na 4. mieste Noémi Réka Černáková (II.A). Obidvom gratulujeme, Kiare prajeme veľa šťastia v krajskom kole.
             
            2019. március 4-én iskolánkban zajlott az Ismerd meg a szlovák nyelvet járási fordulója, ahol Udvardy Kiara Gréta (II.A) 1. helyen végzett, Černák Noémi Réka (II.A) pedig 4. helyezést ért el. Mindkettőjüknek sok szeretettel gratulálunk, Kiarának sok sikert kívánunk a kerületi fordulóban.