• Europe Day III.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Europe Day III..

            Pri príležitosti Dňa Európy sa naši študenti stretli so svojimi dánskymi, španielskymi, talianskymi a rumunskými kolegami v online priestore, aby diskutovali o EU, odpadovom hospodárstve a súvisiacich otázkach.

            #erasmussk #EuropeDay #EPAS #ambasadorskeskoly #epassk #epas2023

            Diákjaink az Európa-nap alkalmából találkoztak dán, spanyol, olasz és román társaikkal az online térben, hogy az EU-róol, hulladékfeldolgozásról és az ezzel kapcsolatos témákról beszélgessenek.

          • Europe Day I.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Europe Day I..

            Každý rok 9. mája oslavujeme Deň Európy, ktorý je zameraný na mier a jednotu v Európe. Tento deň si pripomíname výročie historickej Schumanovej deklarácie. Oslavuje sa v celej Európe rôznymi aktivitami online a na mieste. Naši študenti EPAS navštívili 8. A triedu Základnej školy Czuczor Gergely, aby zorganizovali besedu o krajinách EÚ. Po úvodnom kvíze nasledovalo skupinové lúštenie kódov a všetkým sa podarilo rozlúštiť odkaz: Budujme našu budúcnosť spoločne! Ďakujeme žiakom základnej školy za aktívnu spoluprácu a Zsofii Mátyusovej (I.A) za fotografie.

            #epas2023 #EuropeDay #EuropeDay2023 #AmbasadorskeSkolyEP #ppg #epassk

            Minden évben május 9-én ünnepeljük meg az Európa-napot, mely az európai békét és egységet állítja reflektorfénybe. Ez a nap a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulója. Európaszerte különböző online és helyszíni tevékenységek sokaságával ünneplik e napot. EPAS-os diákjaink a Czuczor Gergely Alapiskola 8.A osztályába látogattak, hogy az EU-s országokról tartsanak foglalkozást. A kezdeti kvíz után csoportos kódfejtés következett, amely üzenetét mindenkinek sikerült megfejtenie: Építsünk együtt a jövőnket! Köszönjük az alapiskola diákjainak az aktív együttműködést, Mátyus Zsófinak (I.A) pedig a fényképeket.

             

          • eTwinning

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album eTwinning.

            Naša škola opäť získala ocenenie Škola eTwinning, a to už po tretíkrát. Toto prestížne ocenenie je prejavom dlhodobej spolupráce učiteľov, žiakov a rodičov školy v oblasti projektového vzdelávania. Ďakujeme! 🥰🙏

            Iskolánk újra, immár 3. alkalommal megkapta a kitüntető eTwinning Iskola címet. E rangos elismerés az iskola tanárainak, diákjainak és szüleinek hosszútávú közös munkáját jelzi a projekt alapú oktatásban. Köszönjük!

          • Erasmus+ meeting II.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ meeting II..

            Naša trojročná spolupráca v rámci programu Erasmus+ mala ďalšiu zastávku v Nových Zámkoch, kde sme hostili dánskych, talianskych, rumunských a virtuálne aj španielskych kolegov. Okrem odborného stretnutia a diskusie o princípoch problémového vyučovania sme im ukázali lesný a náučný chodník v Kolárove, hrad Svätý Anton, Banskú Štiavnicu a kaviareň Divná Pani a potom aj drevený artikulárny kostolík Hronsek. Projekt bude pokračovať v októbri v Rumunsku.

            Három éves Erasmus+ együttműködésünk megállója most Érsekújvár volt, ahol vendégül láttuk dán, olasz, román és virtuálisan spanyol kollégáinkat is. A szakmai megbeszélésen és a probléma alapú oktatás elveinek megtárgyalásán kívül megmutattuk nekik a gútai famalmot és tanösvényt, a Szent Anton-i kastélyt, Selmecbányát és a Divná Pani kávézót, majd az artikuláris Hronsek-i fatemplomot. A projekt októberben Romániában folytatódik.

          • Erasmus+ Írsko/Írország

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ Írsko/Írország.

            Máté Alexovič (II.A) je na trojmesačnej mobilite v rámci programu Erasmus+ na Kilkee Community College v Írsku. Veľa šťastia a úspechov!

            Alexovič Máté (II.A) 3 hónapos Erasmus+ mobilitáson vesz részt az írországi Kilkee Community College-ban. Kitartást és sok élményt!

          • Prednáška/Szakkollégiumi előadás

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška/Szakkollégiumi előadás.

            "Bratislavský maďarský odborný internát je prvou demokraticky organizovaným maďarským internátom na Slovensku. Je to miesto, kde môže bratislavský študent získať maximum zo svojho vysokoškolského štúdia." Toto všetko sa môžete dočítať na webovej stránke internátu, ale osobne vám to (a nielen to) povedal aj náš bývalý študent Tamás Csanda, ktorý je obyvateľom tohto internátu.

            "A Pozsonyi Magyar Szakkollégium az első demokratikusan szerveződő magyar szakkollégium Szlovákiában. Ez az a hely, ahol egy pozsonyi diák legtöbbet kihozhatja az egyetemi éveiből." Olvasható mindez a kollégium honlapján, de személyesen is elmesélte (és még többet is) volt diákunk, Csanda Tamás, aki a szakkollégium bennlakója.

          • Pokusy/Kísérletek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pokusy/Kísérletek.

            Profesor Aba Teleki predniesol prezentáciu o fyzike chladu v našej škole.

            A hideg fizikája címmel tartott iskolánkban bemutatóval egybekötött előadást Teleki Aba professzor úr.

          • Erasmus+ meeting

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ meeting.

            Medzinárodné stretnutie učiteľov v našej škole: naši dánski kolegovia predniesli našim žiakom a našim španielskym, talianskym a rumunským kolegom prezentáciu o princípoch problémového vyučovania, ktoré podporuje kritické myslenie. Toto je téma nášho trojročného projektu Erasmus+, ktorý sa konal v Nových Zámkoch od 26. do 28. apríla. Ďakujeme našim študentom za ich prezentácie a aktívnu účasť.

            Nemzetközi tanár találkozó iskolánkban: a dán kollégák tartottak bemutató órát diákjainknak és spanyol, olasz, román kollégáinknak a kritikus gondolkodást támogató probléma alapú oktatás elvei alapján. Ez a témája 3 éves Erasmus+ projektünknek, melynek érsekújvári találkozójára április 26-28 került sor. Köszönet diákjainknak a prezentációkért és aktív részvételért.