• Deň otvorených dverí/Nyílt nap

          • Srdečne očakávame každého záujemcu na Deň otvorených dverí dňa 13. novembra 2019 o 8.00 v priestoroch školy. Po spoločnej prezentačnej hodine sa žiaci zúčastnia modelových hodín. Program bude trvať približne do 11.00.

            Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk gimnáziumunk Nyílt napjára 2019. november 13-án, 8.00 órai kezdettel. A közös egyórás bevezető után a diákok órákon vesznek részt. A program hozzávetőlegesen 11.00-ig fog tartani.

          • Ocenili cvičné školy/Gyakorlósikolák díjazása

          • Do galérie Ocenili cvičné školy/Gyakorlósikolák díjazása boli pridané fotografie.

            Šesťdesiate výročie vysokoškolskej prípravy učiteľov na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre si škola pripomenula oslavami. Jedným z podujatí, ktoré sa konali pri tejto príležitosti, bolo stretnutie predstaviteľov univerzity a Mesta Nitra s riaditeľmi cvičných škôl. Súčasťou stretnutia, ktoré sa konalo 16. októbra na ŠD Nitra, bolo oficiálne poďakovanie týmto školám za dlhodobú spoluprácu pri kvalitnej príprave študentov UKF – budúcich pedagógov a odovzdanie ďakovných listov rektora univerzity. Spolu s nimi si zástupcovia škôl prebrali aj tabule s nápisom Cvičná škola Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, ktoré sú pre spolupracujúce školy potvrdením statusu cvičnej školy voči našej univerzite, potvrdením postavenia partnera v zabezpečovaní vysokoškolskej prípravy s najvyššou značkou kvality. Zároveň s riaditeľmi cvičných škôl a ich zriaďovateľmi podpísal rektor UKF zmluvy o vzájomnej spolupráci na ďalšie dvojročné obdobie.

            2019. október 16-án ünnepélyes keretek közt köszönte meg a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem rektora, prof. RNDr. Libor Vozár, CSc. az egyetemmel évek óta együttműködő óvodák, alap- és középiskolák igazgatóinak a kölcsönös jó kapcsolatot a leendő pedagógusok szakmai gyakorlatának biztosításában. Egyidejűleg aláírták a következő 2 évre az együttműködési szerződést.

          • Stretnutie učiteľov/Erasmusos tanár-találkozó

          • Do galérie Stretnutie učiteľov/Erasmusos tanár-találkozó boli pridané fotografie.

            Medzi 28 okt´brom a 1. novembrom sme hostili učiteľov z 5 krajín vrámci nového Erasmus+ projektu. Prácu sme si rozdelili, dohodli sa na detailoch, koncom novembra sa vyberieme do Talianska!

            Október 28 és november 1. között láttuk vendégül Érsekújvárban legújabb Erasmus+ partnereinket Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Lettországból és Bulgáriából. A munka kezdetét vette, a részleteket megbeszéltük, november végén irány az olaszországi Morlupo!

          • Program Rákóczi/Rákóczis utaztatás

          • Do galérie Program Rákóczi/Rákóczis utaztatás boli pridané fotografie.

            Nadácia Rákóczi Szövetség každoročne umožňuje žiakom v Maďarsku a maďarskej menšine za hranicami Maďarska spojiť sa a spolu oslavovať národné pamätné udalosti. Stalo sa tak aj tento rok pri príležitosti pripomenutia povstania v roku 1956. Naši žiaci cestovali do Százhalombatta, kým v ten istý deň sme hostili žiakov z Pécelu. Ďalší týždeň sme oslavovali až trikrát: s gymnáziom v Jászapáti, v Budapešti a v Bátaszéku.

            A Rákóczi Szövetség minden évben meghirdeti diákutaztatási programját nemzeti ünnepeink alkalmából, hogy magyarországi és határon túli iskolák együtt ünnepelhessenek. Így történt ez idén október 23. alkalmából is. Míg diákjaink Százhalombattára utaztak október 16-án, ugyanaznap vendégül láttuk a péceli gimnázium növendékeit és tanárait, majd október 21-én a jászapáti gimnázium, október 23-án a budapesti Szent Margit Gimnázium és október 25-én a bátaszéki sulisokat fogadtuk közös megemlékezésre. 

          • Školy, ktoré menia svet

          • Do galérie Školy, ktoré menia svet boli pridané fotografie.

            Naša škola sa od tohto roku zapojila do projektu Školy, ktoré menia svet. Je to dvojročný program, koordinátorom bude Andrea Priskinová, ktorá sa už zúčastnila aj prvého školenia. Dúfame, že malými krokmi prinesieme zmeny do života gymnázia.

            Gimnáziumunk tanárai az idei tanévtől bevállalták, hogy olyan iskolává szeretnék tenni az intézményt, amely megváltoztatja a világot. A Škola, ktorá mení svet projekt két éves, a koordinátora Priskin Andrea, aki októberben részt vett az első továbbképzésen. Bízunk benne, hogy apró lépésekkel valóban sikerül egy kis változást hozni a gimi életébe.

          • Európska značka pre jazyky

          • Do galérie Európska značka pre jazyky boli pridané fotografie.

            1. októbra odovzdávali ocenenia prestížnej súťaže Európska značka pre jazyky 2019 v bratislavskom hoteli Loft pod záštitou Ministerstva školstva SR. Jednou z ocenených škôl bola aj naša škola. Okrem hodnotných darov sme dostali aj finančnú odmenu.

            Az Oktatásügyi minisztérium védnöksége alatt 2019. október 1-én került sor immáron a 17. Európska značka pre jazyky 2019 (Nyelvek Európai Védjegye 2019) díjak ünnepélyes átadására a pozsonyi Loft hotelben. A három nyertes megvalósító iskola közt található idén a Pázmány Péter Gimnázium is. Az oklevélen kívül értékes tárgyi ajándékokat és anyagi támogatást is kapott iskolánk. 

          • Obnova vchodu/Bejárat-felújítás

          • Do galérie Obnova vchodu/Bejárat-felújítás boli pridané fotografie.

            Začiatkom septembra sa nám podarilo vďaka sponozorom zo Švajčiarska zrekonštruovať vchod gymnázia, nakúpili sme novú plastovú strechu, natreli zábradlie a pán školník dal nový obklad na schody.

            Svájci támogatásnak köszönhetően szeptember elején felújítottuk a gimnázium bejáratát: új plaszt tetőt szereltünk fel, lefestettük a korlátot és ügyes gondnokunk újracsempézte a lépcsőket.

          • Rodičovské združenia-Szülői értekezletek

          •  

            Oznamujeme rodičom, že dňa 25. septembra 2019 o 16.00 sa uskutočnia prvé rodičovské združenia v školskom roku. Žiadame účasť všetkých rodičov z dôvodu zavádzania elektronického spôsobu ospravedlňovania vymeškaných hodín žiakov.

            Tisztelettel értesítjük a szülőket, hogy 2019. szeptember 25-én, 16.00 órai kezdettel szülői értekezleteket tartunk. A hiányzások elektronikus módon történő igazolásának bevezetése miatt előre is köszönjük minden szülő részvételét.

             

          • Začiatok roka/Iskolakezdés

          • Milí žiaci, vážení rodičia! Srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie školského roka, ktoré sa uskutoční v priestoroch školy dňa 2. septembra 2019 o 8.00. Ďakujeme, že rešpektujete čierno-biele oblečenie pri tejto príležitosti.

            Kedves diákok, tisztelt szülők! Mindenkit szeretettel várunk az ünnepélyes tanévnyitóra 2019. szeptember 2-án, 8.00-kor a gimnázium épületébe. Köszönjük kedves diákjaink, hogy színes viseletetekkel nem lógtok ki a fekete-fehérbe öltözött tömegből :)

          • Kalokagatia

          • 11. júna 2019 sa žiaci Gymnázia Petra Pázmaňa s VJM zúčastnili okresného kola súťaže Župná kalokagatia 2019 a umiestnili sa na 6. mieste.

            2019. június 11-én diákjaink is részt vettek a Megyei Kalokagathia - 2019 verseny járási fordulójában, ahol a 6. helyen végeztek.

          • Poznaj slovenskú reč - Ismerd meg a szlovák nyelvet

          • 6. júna 2019 Kiara Gréta Udvardyová (II.A) sa zúčastnila celoštátneho kola súťaže Poznaj slovenskú reč, kde vyhrala 2. miesto. Blahoželáme!

             

            2019. június 6-án Udvardy Kiara Gréta (II.A) részt vett az Ismerd meg a szlovák nyelvet verseny országos fordulóján, ahol 2. helyezést ért el. Gratulálunk!

          • Deň maďarskej národnej spolupatričnosti - Nemzeti összetartozás napja

          • 4. júna 2019 pri príležitosti Dňa maďarskej národnej spolupatričnosti sme si pripomenuli 99. výročie trianonskej mierovej zmluvy a spoločne si zaspievali Nélküled.

             

            2019. június 4- én a Nemzeti összetartozás napján, a trianoni békeszerződés aláírásának 99. évfordulóján közösen elénekeltük a Nélküledet és megemlékeztünk a történelmi eseményekről.

             

          • Médiasztár

          • 30. apríla 2019 sa konala celoslovenská mediálna súťaž Médiasztár, kde náš študentský časopis Mi One? získal 1. miesto Kategóriu „Reportér roka“ vyhral Csanda Tamás (II.A), na 2. mieste sa umiestnil Csányi Balázs (II.A). V kategórii „Novinár roka“ na 4. mieste sa umiestnil Végh Alex (II.A), na 6. mieste Benyovszky Adél (I.A), na 9. mieste Brath Krisztina (III.A). Blahoželáme celej redakcii: Csanda Tamás, Bárczi Laura, Benkő Enikő, Bencsik Csilla, Benyovszky Adél, Bombicz Eleonóra, Csere Gréta, Kecskés Martin, Kovács Noémi Katinka, Végh Alex, Csányi Balázs, Lévárdi Orsolya, Valaška Vivien

            2019. április 30-án zajlott az országos Médiasztár verseny, ahol diákújságunk, a Mi One? 1. helyezést ért el. Ráadásul „Az év diákriportere” kategóriát Csanda Tamás (II.A) nyerte. Ugyanitt Csányi Balázs (II.A) a 2. helyen végzett. „Az év diákújságírója” kategóriában Végh Alex (II.A) a 4. helyet, Benyovszky Adél (I.A) a 6. helyet, Brath Krisztina (III.A) a 9. helyet szerezte meg. Gratulálunk a szerkesztőség tagjainak: Csanda Tamás, Bárczi Laura, Benkő Enikő, Bencsik Csilla, Benyovszky Adél, Bombicz Eleonóra, Csere Gréta, Kecskés Martin, Kovács Noémi Katinka, Végh Alex, Csányi Balázs, Lévárdi Orsolya, Valaška Vivien.

          • Do toho! - Hajrá DAC!

          • 24. mája 2019 redakcia nášho študentského časopisu Mi One? fandila domácim v Press sektore dunajskostredskej MOL Arény na zápase DAC- Michalovce. Pripravili rozhovor s futbalistami, zúčastnili sa tlačovej besedy. Viac: v ďalšom čísle: Mi One?

            2019. május 24-én  diákújságunk, a Mi One? szerkesztősége a dunaszerdahelyi MOL Aréna Press szektorában szurkolta végig a DAC-Nagymihály meccset. Interjút készítettek a labdarúgókkal, részt vettek a hivatalos sajtótájékoztatón. Bővebben: a Mi One? következő számában.