• Poznaj slovenskú reč - Ismerd meg a szlovák nyelvet

          • 29. marca 2019 sa konalo krajské kolo súťaže Poznaj slovenskú reč, kde Kiara Gréta Udvardyová (II.A) vyhrala 1. miesto. Gratulujeme a želáme veľa úspechov v celoštátmom kole. 

            2019. március 29-én zajlott a Poznaj slovenskú reč kerületi fordulója, ahol Udvardy Kiara Gréta (II. A) 1. helyen végzett, gratulálunk és sok sikert az országos fordulóban.

          • Súťaž Tompa Mihály Vers- és Prózamondó verseny

          •  

            11. marca 2019 sa uskutočnila v novozámockom Csemadoku súťaž v prednese poézie a prózy, Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny. V kategórii prednes poézie žiačka I.A triedy, Adél Benyovszky získala zlaté pásmo a postúpila do krajského kola, Laura Bárcziová I.A získala strieborné pásmo. V kategórii prednes prózy obidve súťažiace, Júlia Szabóová I.A a Kitti Kucmanová II.A získali ocenenie zlaté pásmo a postúpili do krajského kola.

             

            2019. március 11-én zajlott az érsekújvári Csemadok-székházban a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulója, melyen négy diákunk vett részt és szerepelt sikeresen. Vers kategóriában Benyovszky Adél I.A aranysávos, Bárczi  Laura I.A  ezüstsávos minősítést ért el, próza kategóriában mindkét versenyzőnk, Szabó Júlia I.A és Kucman Kitti II.A egyaránt aranysávosként végzett. Aranysávos minősítést elérő vers- és prózamondóink továbbjutottak a kerületi fordulóba.

              

          • eTwinning škola/iskola 2019-2020

          • Gymnázium P. Pázmáňa s vjm je hrdé na získanie titulu eTwinning škola 2019-2020. Na Slovensku 11, v Nitrianskom kraji ako jediná škola propagujeme oblasti ako digitálna prax, e-bezpečnosť, inovatívne a kreatívne prístupy vo vzdelávaní, podpora vzdelávania pedagógov a podpora kolaboratívneho učenia sa žiakov a učiteľov. Titul nie je uznaním práce jednotlivých učiteľov, ale celého eTwinningového tímu na škole.

            A Pázmány Péter Gimnázium büszkén jelenti be, hogy egy két lépésből álló pályázati folyamat eredményeként elnyerte a megtisztelő eTwinning Iskola 2019-2020 címet. Szlovákiában 11 iskola, a nyitrai kerületben egyedüliként vagyunk úttörők olyan területekben mint a digitális gyakorlat az oktatásban,  e-biztonság gyakorlata, innovatív és kreatív folyamatok a tanításban, a pedagógusközösség folyamatos fejlődésének támogatása és tanár-diák együttműködését támogató tanulási folyamatok. A cím nemcsak az iskola tanárainak egyénenkénti elismerése, hanem az egész eTwinning csapat sikereinek elismerése.

             

          • Riaditeľské voľno/Igazgatói szabad

          • Riaditeľka Gymnázia Petra Pázmáňa s vjm udeľuje riaditeľské voľno žiakom I. A a II. A triedy na 12 a 13. marca 2019, žiakom III. A triedy na 13. a 15. marca 2019. Dňa 12. až 15. marca 2019 sa koná písomná forma externej časti maturitnej skúšky a z organizačných dôvodov (nedostatok vyučujúcich) nie je možné zabezpečiť hladký priebeh vzdelávacieho procesu vo všetkých nematurujúcich triedach.

            A Pázmány Péter Gimnázium igazgatósága értesíti a diákokat és törvényes képviselőiket, hogy az írásbeli érettségire való tekintettel igazgatói szabadot hirdet a következőképpen: I.A és II. A-nak március 12. és 13.-ra, III.A-nak március 13. és 15.-re. 

             

             

             

          • Okresné kolo PSR járási forduló

          •  

             

            4. marca 2019 sa konalo na našej škole okresné kolo súťaže Poznaj slovenskú reč. Na 1. mieste sa umiestnila Kiara Gréta Udvardyová (II.A), na 4. mieste Noémi Réka Černáková (II.A). Obidvom gratulujeme, Kiare prajeme veľa šťastia v krajskom kole.
             
            2019. március 4-én iskolánkban zajlott az Ismerd meg a szlovák nyelvet járási fordulója, ahol Udvardy Kiara Gréta (II.A) 1. helyen végzett, Černák Noémi Réka (II.A) pedig 4. helyezést ért el. Mindkettőjüknek sok szeretettel gratulálunk, Kiarának sok sikert kívánunk a kerületi fordulóban.

          • Súťaž Poznaj slovenskú reč verseny

          • 19. februára sa konalo školské kolo súťaže Poznaj slovenskú reč, kde na 1. mieste sa umiestnila Kiara Gréta Udvardyová (II.A), 2. miesto: Noémi Réka Černáková (II.A), 3 miesto: Alex Végh (II.A), 4. miesto: Martin Kecskés (II.A). Blahoželáme!
             
            Február 19-én zajlott a Poznaj slovenskú reč iskolai fordulója, ahol a következő eredmény született:
            1. hely: Udvardy Kiara Gréta (II.A)
            2. hely: Černák Noémi Réka (II.A)
            3. hely: Végh Alex (II.A)
            4. hely: Kecskés Martin (II.A)
            Gratulálunk! 

          • Spolupráca s univerzitou/Egyetemi gyakorlóiskola vagyunk

          • Prodekan Pedagogickej fakulty Univerzity Hansa Selyeho, PaedDr. Tamás Török, PhD. slávnostne odovzdal tabuľu hlásajúcu oficiálnu spoluprácu našej školy s univerzitou. 

            PaedDr. Török Tamás, PhD. ünnepélyes keretek között átadta iskolánknak a jó együttmőködést igazoló táblát.

          • Olympiáda v španielskom jazyku/Spanyol nyelvi olimpia

          • 11. februára sa konalo krajské kolo olympiády v španielskom jazyku v Nitre. V kategórii A získala Udvary Kiara Gréta (II.A) krásne 3. miesto, Henriett Haluza (II.A) sa v silnej konkurencii umiestnila na 9. mieste. Kristína Brathová (III.A) v kategórii B vybojovala 5. miesto s minimálnym rozdielom v počte bodov. Dievčatám gratulujeme k výkonu!

            Február 11-én valósult meg a spanyol nyelvi olimpia kerületi fordulója Nyitrán. Az A kategóriában Udvary Kiara Gréta a 3. helyet szerezte meg, Haluza Henriett pedig az erős konkurenciaharcban a 9. helyen végzett. Brath Krisztina a B kategóriában minimális pontkülönbséggel az 5. helyet harcolta ki. Gratulálunk a lányoknak!

             

             

          • Úspechy v súťaži ZENIT v programovaní v kategórii Grafik - Sikerek a ZENIT programozási verseny Grafikus kategóriájában

          • Na krajskom kole 35. ročníku súťaže ZENIT v programovaní v kategórii Grafický dizajnér Tamás Csanda (II.A) získal 1. miesto, Balázs Csányi (II.A) 3. miesto a Noémi Katinka Kovács 4. miesto. Sútaž sa uskutočnila v Leviciach, kde na vypracovanie úlohy súťažiaci mali 4 hodiny.

            Treba zdôrazniť, že týmto výsledkom Tamás Csanda znova získa môžnosť vybojovať prvé miesto v celoštátnom kole.

            K mimoriadnému úspechu srdečne gratulujeme!

             

            Csanda Tamás (II.A) az 1. helyen, Csányi Balázs (II.A) a 3. helyen és Kovács Noémi Katinka a 4. helyen végzett a ZENIT programozási verseny 35. évfolyamának kerületi fordulóján Grafikus dizájner kategóriában. A verseny Léván valósult meg, ahol a feladatok kidolgozására a versenyzőknek 4 óra állt a rendelkezésére.

            Ki kell emelni, hogy ezzel Csanda Tamásnak ismét megnyílt az út az országos első hely megszerzésére!

            Tanulóink kiemelkedő eredményeihez szívből gratulálunk!

          • Zbierka/Gyűjtés

          • Aj naša škola sa zapojila do zbierky trvanlivých potravín a drogérie. Dary poprosíme odovzdať triednym učiteľom alebo na sekretariáte. Ďakujeme!

            Iskolánk is bekapcsolódik a gyűjtésbe. Kérjük adományaikat leadni az osztályfőnököknél vagy a titkárságon. A rászorulók nevében is köszönjük!

          • Deň otvorených dverí/Nyílt nap

          • Vedenie Gymnázia P. Pázmáňa s vjm oznamuje, že dňa 21. novembra 2018 srdečne pozýva záujemcov o gymnaziálne štúdiá na Deň otvorených dverí. Otvorenie a všeobecné informácie prítomní dostanú od 8.00 následne žiaci budú rozdelení do skupín a absolvujú 20 minutové workshopy s učiteľmi školy. Predpokladaný koniec bude o 11.00.

            A Pázmány Péter Gimnázium vezetősége 2018. november 21-ére Nyílt napra hívja az érdeklődőket. A 8.00 órai megnyitót és általános információkat követően az érdeklődő diákok tanáraink által vezetett 20 perces foglalkozásokon vesznek részt. A befejezés feltételezett időpontja 11.00.

          • Riaditeľské voľno - Igazgatói szünet

          • Riaditeľ školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. poskytuje z prevádzkových dôvodov dňa 29. októbra 2018  žiakom riaditeľské voľno.

            Az iskola igazgatója az iskolatörvény (245/2008) 150. § 5. bekezdésével összhangban (szervezési és működtetési okokból) 2018. október 29-re igazgatói szünetet rendel el.