• Beseda so spisovateľom-Író-olvasó találkozó
          • Beseda so spisovateľom-Író-olvasó találkozó

          • Spisovateľ, publicista József Gazdag predstavil svoju najnovšiu knihu gymnazistom.

            Gazdag József, számos irodalmi díj tulajdonosa, az Egy futballfüggő naplójából című könyv írója, az Új Szó legendás Focitipp mellékletének megalapítója és a Komáromi Szalon társszervezője a Pázmány gimiseket "fertőzte meg" focimániájával.

        • Jazykový kvet - Nyelvi virág
          • Jazykový kvet - Nyelvi virág

          • Naše žiačky dosiahli aj v tomto školskom roku vynikajúce výsledky na cudzojazyčnej recitačnej súťaži Jazykový kvet. Na  celoslovenskom kole súťaže obsadila Karmen Makai (IV.B) 1. miesto v kategórii španielska prevzatá tvorba, Szilvia Varga (III.B) 2. miesto v kategórii anglická próza. Gratulujeme.

            Iskolánk diákjai idén is kitunően szerepeltek a Nyelvi virág idegen nyelvű szavalóversenyen. Makai Karmen (IV.B) spanyol nyelvu próza kategóriában az országos forduló előkelő 1. helyén végzett . Varga Szilvia (III.B) angol nyelvu prózában rendkívül erős mezőnyben 2. helyet érte el. Gratulálunk.


             

        • Zápis-Beiratkozás
          • Zápis-Beiratkozás

          • Oznamujeme prijatím žiakom a ich právnym zástupcom, že zápis do 1. ročníka sa koná 18. a 27. mája 2015 od 8.00 do 16.00. Na zápis treba doniesť zápisný lístok.

            Értesítjük a felvett diákokat és törvényes képviselőiket, hogy a beiratkozás 2015. május 18. és 27.-én lesz 8.00-tól 16.00-ig. A beiratkozásra hozzák el a beiratkozási lapot.

        • Školenie dobrovoľníkov-Önkéntesek képzése
          • Školenie dobrovoľníkov-Önkéntesek képzése

          • Dňa 30. apríla 2015 prebehlo školenie dobrovoľníkov - študentov nášho gymnázia v organizácii spoločnosti De juRe z Budapešti a Carissimi z Dunajskej Stredy. Finančne projekt zabezpečila OTP Banka, a.s. Priestory nám poskytla Základná škola Czuczora Gergelya s vjm v Nových Zámkoch. Všetkým ďakujeme!

            2015. április 30-án speciális tréningen vettek részt diákjaink "Önkéntesség akadályok nélkül" címmel a De juRe Alapítvány trénereinek és a Carissimi Alapítvány jóvoltából. A projekt anyagi részét az OTB Banka, a.s. vállalta fel, a helyszínt pedig a Czuczor Gergely Alapiskola biztosította. Köszönjünk! Képek a Fényképalbumban.

          • Dékáni különdíj a Junior Internet 2015-ön - Mimoriadna cena dekana na sútaže Junior Internet 2015

          • Na sútaž Junior Internet 2015 zorganizovaný AMAVET-om (Asociácia pre mládež, vedu a technik) a STU FIIT (Slovenská technická univerzita v Bratislave, Fakulta informatiky a informačných technológií) študenti Tomáš Csanda (Základná škola Gergely Czuczora) a Gejza Molnár (Gymnázium Petra Pázmáňa) prihlásili spoločný informatický projekt pod názvom “Štáty a ich hlavné mestá”. Projekt bol taký úspešný, že nie len vstúpil do finále, ale aj získal mimoriadnu cenu dekana STU FIIT v kategórii WebLearn (učenie pomocou web-u) od pána dekana doc. Ing. Pavel Čičák, PhD..

            Tomáš Csanda a Gejza Molnár podali projekt do kategórie WebLearn. Ich webová stránka zabezpečuje  zlepšenie výuky a naučiteľnosti geografie. Na webovej stránke je zoznam hlavných miest zo štátov celého sveta. Učenie geografických údajov napomáha formou elektronického testovania v slovenskom a maďarskom jazyku.

            Na záver sútaže bola dvojdňová konferencia v STU FIIT v Bratislave. Zo 161 zaregistrovaných projektov do finále postúpilo 57, ktoré prezentovalo 70 študentov z rôznych časti Slovenska. Po prezentácií boli odborné predstavenie v rôznych tematikách: môžnosti webhostingov, marketing informatických spoločností, programovanie v PHP. Medzi prednáškami prehovorili aj také osoby, bez ktorých by táto sútaž nemohla byť zorganizovaná: Digitálny líder Slovenskej republiky a predseda Národnej rady Slovenskej republiky pán Ing. Peter Pellegrini a dekan Fakulty informatiky a informačných technológií STU pán doc. Ing. Pavel Čičák, PhD. Na konci konferencie bolo vyhlásenie výsledkov, kde sa zhodli na udelení mimoriadnej cene dekana pre spoločný projekt dvoch škôl. Tomáš a Gejza sa obohatili nielen vecnými cenami, ale aj extra bodmi v prípade prijímačiek na STU FIIT.

            Na konci musíme zdôrazniť, že výsledok študentov nie je len informatický úspech, ale dobrý príklad na to, že pomocou kooperácie medzi dvoma školami môžeme byť ešte úspešnejší.

             

            Az AMAVET (Tudományos és Technikai Ifjúsági Egyesület) és az STU FIIT (Pozsonyi Műszaki Egyetem, Informatikai és információtechnikai Kar) által rendezett Junior Internet 2015 versenyére Csanda Tamás (Czuczor Gergely Alapiskola) és Molnár Géza (Pázmány Péter Gimnázium) nevezte be az “Országok és fővárosaik” című közös informatikai projektjüket. A projekt annyira sikeres lett, hogy nem csak bejutott a döntőbe, hanem dékáni különdíjat is kapott a WebLearn (Web tanulás) kategóriában az STU FIIT dékánjától, doc. Ing. Pavel Čičák, PhD. úrtól.

            Csanda Tamás és Molnár Géza a WebLearn kategóriába adták be projektjüket, mivel az elkészült honlap célja a földrajz tanítás és tanulás hatékonyabbá tétele volt. A weboldal az egész világ országainak főváros listáját tartalmazza, amelyeknek megtanulását elektronikus tesztelés formájában segíti a honlap magyar és szlovák nyelven egyaránt.

            A verseny döntője egy kétnapos konferencia volt a pozsonyi STU FIIT-en. Az összesen 161 regisztrált projektből a döntőbe jutott 57-et együttesen 70 diák mutatta be az ország minden tájáról. A konferencia végén került sor az eredményhirdetésre, ahol a két iskola közös projektjének dékáni különdíjat ítéltek meg. Tamás és Géza nem csak tárgyi ajándékokkal gazdagodtak, hanem többletpontokat is kaptak az STU FIIT-re való felvételizés esetén.

            Kiemelendő, hogy a két iskola tanulóinak sikere nem csak informatikai jellegű volt, hanem annak is a példája, hogy két magyar iskola közötti együttműködéssel, összefogással még sikeresebbek lehetünk.

        • Zber papiera-Papírgyűjtés
          • Zber papiera-Papírgyűjtés

          • Oznamujeme všetkým žiakom, rodičom a priateľom školy, že na škole prebieha zber papiera až do 15. mája 2015.

            Értesítünk mindenkit, hogy az iskolában papírgyűjtés folyik május 15-ig. 

        • Hodina literatúry-Rendhagyó irodalomóra
          • Hodina literatúry-Rendhagyó irodalomóra

          • 28. 4. 2015 dvaja umelci z košickej Thálie – Árpád Pólos a Mária Kövesdi Szabó priniesli Adyho básne na netradičnú hodinu literatúry našim maturantom.

            2015. 4. 28-án rendhagyó irodalomórát tartott érettségizőinknek  a kassai Thália színház két művésze: Pólos Árpád és Kövesdi Szabó Mária, akik Ady Endre verseit szavalták.

        • Výlet do Hurbanova-Kirándulás Gyallára
          • Výlet do Hurbanova-Kirándulás Gyallára

          • Dňa 20. apríla žiaci 2. ročníka navštívili Slovenskú ústrednú hvezdáreň v Hurbanove. A 2. évfolyam diákjai meglátogatták az ógyallai csillagvizsgálót. Képek a galériában.